svanö.se grönblåröd
Välj färg här
 8 augusti 2020 kl 04:40 (lokal tid)
vit
vit vit vit 

Kalendarium

Sara Parkman och Po Tidholm

Datum: 16 maj 2020
Tid: 18:00-23:00
Plats: Svanö Folkets Hus
Arrangör: Svanö Kulturförening

En kväll på tillsammans med Svanö Kulturförening är stolta över att kunna presentera en kväll på Svanö med Sara Parkman och Po Tidholm

Sara Parkman

Med sin skiva "Vesper" som hyllats av både kritiker och fans som en av 2019 års starkaste skivor visar Sara Parkman att hon är landets mest intressanta folkmusiker just nu.

Vesper är latin och betyder "Bön vid aftonstjärnan". I musiken ryms ett uppror mot neoliberalismens individuella new age-kapitalism såväl som en lovsång till människans behov av helighet. Hennes briljanta texter, hallelujakörer, distade orglar, vredesmod och ångestvrål kan få den mest luttrade ateist och folkmusikskeptiker att vilja bli frälst.

Ni som var på den slutsålda konserten på Mannaminne i november vet vad som väntar. Sara och hennes sextett skapar en egensinnig, vacker, drabbande och mäktig liveupplevelse som hänger kvar länge.

Po Tidholm

Kartan – Bilder av Sverige

Sverige är under förändring. Många känner de långsamma rörelserna i sin vardag. Men klyftan mellan stad och land är också synlig i statistik och forskning.

Var är det möjligt att leva, arbeta och studera i framtiden? Var hamnar statens satsningar och företagens investeringar? Hur skildrar medierna staden och landet och vad gör det med medborgarnas självkänsla? Ryms landsbygden i den nya berättelsen om Sverige?

Kartan är en saklig, rolig, pedagogisk och milt provocerande föreläsning. Utifrån Sverigekartan pratar journalisten Po Tidholm om ekonomi, geografi och de skilda förväntningar som finns på staden och landet.

Po Tidholm säger själv om föreläsningen:

– Kartan är ett derivat av vad jag har lärt mig om Sverige de senaste åren. En föreläsning om de skiftande förutsättningarnas land, där vissa platser vinner och andra bokstavligen försvinner. Sverige präglas idag av starka spänningar och demografiska utmaningar som det är viktigt att prata om.

Plats: Svanö Folkets Hus Inträde: 290 kr + serviceavgifter

Alkoholfri bar och caféförsäljning med matiga alternativ kommer erbjudas under kvällen.

Barn under 12 år går in gratis men vi har begränsat antal platser så vi vill att ni anmäler barn ni tänker ta med till: svano.kultur@hotmail.com

Biljetter köps genom Tickster (följ länk nedan)

Bifogad länk:
http://https://www.tickster.com/sv/p/svano-kulturforening


KALENDARIUM
NYHETER
17 mars 2020
INSTÄLLT Tonbruket & Mats

13 mars 2020
Ang. Coronaviruset

4 mars 2020
Lyssnarcirkel, Beethoven

BUSSTIDER
Nästa avg.
Kramfors - Svanö 13:15
Ullånger - Svanö 14:15
Hela busslistan >>

Copyright © Svanöföreningarna 2004 / info@svano.se / Om svano.se Skapad av Grafico