svanö.se grönblåröd
Välj färg här
 19 september 2018 kl 16:32 (lokal tid)
vit
vit vit vit

Föreningar på Svanö

Birger Normansällskapet | Dynäs II | Föreningen Cistern | Föreningen Svanö Hantverkshus | Föreningen Svanöbilder | Kulturföreningen Svarta Svanen | Nya Bostadsrättsföreningen Kontoret | Svanö Båtklubb | Svanö Folkets Hus | Svanö Kulturförening | Svanö Sportklubb | Svanö Vägförening | Ådalens Filmstudio

Ådalens filmstudio – bioprogram

Filmerna visas på SVANÖ FOLKETS HUS onsdagar kl. 19.00. Filmstudion är en
ideell förening, vars verksamhet bygger på PERSONLIGT medlemskap i föreningen. Medlemskort för terminens filmer kostar 300 kr och säljs i samband med visningarna. För att minska kontanthanteringen ser vi helst att beloppet betalas in i förväg till Filmstudions pg 78 88 58-9. Ange avsändare. Inga enstaka biljetter säljs.
(Ändringar i programmet kan förekomma.)

Bioprogram våren 2018

Utskriftsvänlig version (PDF)

17/1 – Glory (Slava)

Regi: Grozeva & Valchanov, 101 min, 2016, Bulgarien
En bulgarisk järnvägsarbetare hittar massor av nytryckta pengar i en säck utslängd på järnvägsspåret. Han anmäler fyndet till järnvägsledningen och transportministeriet, men när PR-chefen bestämmer sig för att använda den ärlige järnvägsarbetaren för att avleda en skandal, blir hans enkla liv ett offer för byråkratin!
Läs om filmen i Internet Movie Database.

24/1 – Manchester by the Sea

Regi: K. Lonegran , 127 min, 2016, USA
Vi får se Lee, när han under vintern arbetar som fastighetsskötare i Boston och bor i ett enkelt källarrum. Han är sluten och fåordig. En kväll hamnar han i bråk på en pub och vi förstår att något personligt och omvälvande har hänt som orsakar hans beteende. Han har levt ett helt annat liv. Vi får genom skickligt återberättade tillbakablickar ta del av hur livet kan förändras. Gripande, omskakande och välspelat.

Läs om filmen i Internet Movie Database.

31/1 – Ta hand om mamma

Regi: B. Behzadi, 84 min, 2016, Iran
För en äldre människa med kol är den täta smogen i Teheran en direkt olämplig livsmiljö. Den sjuka modern glömmer syrgasen när hon går ut och hamnar på sjukhus. Barnen måste nu komma överens om hur mamman bäst ska kunna tas omhand av de gifta sönerna och den ogifta dottern. Vem axlar ansvaret?!
Läs om filmen i Internet Movie Database.

7/2 – Lucky

Regi: J.C. Lynch, 88 min, 2017, USA
Innan Harry Dean Stanton fick sin första riktiga huvudroll, i ”Paris, Texas” 1984, var han den ständige birollsinnehavaren i 100-talet filmer och 50-talet tv-serier. Nu får vi följa den 90-årige Lucky i en liten ökenstad - en kedjerökande ateist som överlevt alla sina vänner. Och i staden, eller snarare hålan, lever flera säregna karaktärer. Lucky ger sig ut på en andlig resa för att hitta sig själv och nå upplysning…
Läs om filmen i Internet Movie Database.

14/2 – Frantz

Regi: F. Ozon, 113 min, 2016, Frankrike
Året är 1919 i en pittoresk liten tysk by och första världskriget har precis tagit slut - i formell mening. Men människorna som finns kvar bär på de förluster och sorger som kriget orsakat. Den unga kvinnan går med blommor till sin fästmans grav och upptäcker att det redan finns en bukett på graven. Men vem är den unge mannen som besökt graven? Och varför? Ömsom i färg och svart-vitt får vi veta vad som hänt.
Läs om filmen i Internet Movie Database.

21/2 – The Nile Hilton Incident

Regi: T. Saleh, 125 min, 2017, Sverige
Berättelsen tar sin början i Kairo 2011 under upptakten till den arabiska våren. En mörk politisk thriller om mordet på en mycket känd libanesisk sångerska, som hade en relation med en högt uppsatt man med makt och pengar, vilket vi vet kan skapa möjligheter att undkomma rättvisan, trots intensivt polisarbete. Fares Fares spelar polisen Noredin, som har dubbla och tveksamma arbetsuppgifter. Han lyser i sin roll!

Läs om filmen i Internet Movie Database.

28/2 – En alldeles s?rskild dag

Regi: E. Scola, 110 min, 1977, Italien
Vi förflyttar oss till Rom den 8 maj 1938, en dag då Hitler kommer på besök för att träffa Mussolini. I lägenheten i hyreshuset gör sig familjen redo att gå ut på gatorna, alla utom modern, som stannar hemma för att ta hand om disk och annat. Hemmets burfågel flyger iväg över gården. Ett oväntat och berikande möte blir följden, mellan två okända människor som ser varandra, avspeglat i den rådande tidsandan.
Läs om filmen i Internet Movie Database.

Ã…dalens Filmstudio

KALENDARIUM
NYHETER
3 juli 2017
?TERBRUKSSYJUNTAN

3 juli 2017
ASYLJUNTAN

27 januari 2017
"ASYLJUNTA"

BUSSTIDER
Nästa avg.
Kramfors - Svanö 18:25
Svanö - Kramfors 18:45
Hela busslistan >>

Copyright © Svanöföreningarna 2004 / info@svano.se / Om svano.se Skapad av Grafico